2017. augusztus 3., csütörtök

Kurkumás "karfiolrizs" zöldségekkel

Hozzávalók 4-5 személyre:
1 fej kb 1 kilós karfiol
4-5 szál zöldhagyma
1 piros paprika (kápia)
1-2 cső főtt (vagy egy kis konzerv) kukorica
2-3 kanál olaj
1 kiskanál kurkuma (friss vagy por)
só, bors
zöldpetrezselyem



A "karfiolrizst" készíthetjük bármilyen zöldséggel, akár reszelt sárgarépával, zellerszárral, zöldborsóval. A kurkuma akár el is hagyható, ha valaki nem kedveli az ízét. Nagyon alakbarát körítés, fogyókúrázoknak bátran ajánlom valódi rizsköret helyett.
Az olajban puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát. Hozzáadjuk a kurkumát, a reszelő nagy lyukán lereszelt karfiolt, a kukoricaszemeket, sózzuk, borsozzuk és ráöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk.  Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése