2017. január 21., szombat

Avokádós sütemény

A receptet innen hoztam.

Hozzávalók:
300 g puha avokádó (kb 2 db)
4 egész tojás
1 kanál citromlé
50 ml tej
300 g liszt
50 g darált pisztácia
15 g sütőpor
200 g puha vaj
100 g cukor
csipet só
1 rúd vanília
A tetejére:
130 g porcukor
1 citrom leve
25 g durvára vágott pisztácia



Az avokádót pépesre törjük, hozzáadjuk a citromlevet és a tejet.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, hozzáadjuk az avokádós pépet, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet és a pisztáciát. 
Sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 170 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb 45 perc). 
A porcukrot elkeverjük annyi citromlével, amennyitől egy könnyen kenhető cukormázat kapunk. Ezzel öntjük le a kihűlt avokádós süteményt, majd megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.
Finom, nem túl édes, szaftos sütemény, tökéletes egy pohár tej mellé reggelire, vagy egy délutáni tea mellé.

2 megjegyzés:

  1. Nagyszerűen néz ki. Valójában ez is egy gyümölcskenyér. Csak különleges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából az íze sokkal jobb, mint a kinézete. Így még nem használtam soha avokádót, de megérte kipróbálni.

      Törlés