2016. december 30., péntek

Lencsesaláta sült virslivel

Hozzávalók:
25 dkg lencse
6-7 db virsli
2 fej közepes lilahagyma
1 kanál ecet

bors
citrom
1 kk currypor
2-3 db babérlevél
2-3 db főtt tojás
4-5 kanál majonéz (főtt tojásból)
2 kanál tejföl

1.A lencsét pár órára hideg vízbe áztatjuk, majd a babérlevéllel, sóval puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
2. A hagymát tetszés szerinti formára vágjuk, sós, ecetes vízben 3-4 percet főzzük. Leöblítjük jéghideg vízzel, leszűrjük, kihűtjük.
3. A virsliket karikára vágjuk, elterítjük egy sütőpapíros tepsiben, majd a sütő grill fokozatán megpirítjuk. Félidőben megforgatjuk a virslikarikákat. Kihűtjük.
4. A főtt tojásokat felkockázzuk. Mivel a tojások sárgáját felhasználtam a majonézhez, én most csak főtt tojásfehérjét tettem a salátába.
5. A majonézt kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal, curryporral, citromlével ízesítjük.
6. Az összes hozzávalót összekeverjük, jól behűtjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése