2016. szeptember 25., vasárnap

Pizza, spagetti, lasagna szósz sült paradicsomból

Idén többször kaptam ajándékba  kerti édes paradicsomot. A sült paradicsomos, sült paprikás pizzaszószt bátran  használhatjuk tésztaszósznak, lasagna húsalapnak, vagy bármilyen más paradicsomszószos ételhez.


A hozzávalókat bátran variálhatjátok, én azt tettem bele ami itthon volt.
5-6 húsos kápia paprika
2 kg kerti paradicsom
2 fej hagyma
2-3 zellerszál
1 fej fokhagyma 
1 dl olívaolaj

bors
szárított oreganó
szárított csombor (borsikafű)
ecet
cukor

A kápia paprikákat sütőpapíros tepsibe helyezzük és néha megforgatva hólyagosra sütjük őket. Tálba szedjük, megsózzuk és az edényt szorosan lefedjük. 10 perc után jéghideg vízbe dobáljuk és pillanatok alatt lehúzzuk a paprikák bőrét.
A sütőpapíros tepsibe (melyben a paprikák sültek) belevágjuk cikkekre a paradicsomot, a hagymát, a zellerszárat, megöntözzük az olajjal, megszórjuk a sóval és a fűszerekkel. Közé dugjuk a keresztbe kettévágott fokhagyma fejet is.
45-50 perc alatt megsütjük, a megsült fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjukból és az előzőleg előkészített paprikával együtt lábasba tesszük, botmixerrel pürésítjük, majd 10-15 percig gyakran megkevergetve megfőzzük. Ízesíthetjük tetszés szerint cukorral és ecettel.
Alaposan megmosott és forró sütőben sterilizált üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk és meleg takarók között legalább egy napot hagyjuk hűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése