2016. március 20., vasárnap

Lecsós marhaszelet

Hozzávalók 4 személynek:
8 szelet marha fehérpecsenye
4 kápia paprika
4 közepes vöröshagyma
4-6 paradicsom (kb 50 dkg)
2 kanál zsír
2 cikk fokhagyma
1 db chilipaprika

bors
1 kanál liszt (búza vagy rizs)
alaplé

A fehérpecsenye szeleteket kissé kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal és legalább egy órára hidegre tesszük.
A hússzeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, lerázzuk róla a fölösleget és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük (2-3 perc/oldal). Kivesszük a zsírból és meleg helyen tartjuk.
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk, a paradicsomot cikkekre szeljük, a fokhagymát felaprítjuk. Először a hagymát kezdjük el lassú tűzön dinsztelni abban a zsírban, amiben a hús sült, majd fokozatosan hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, legvégül pedig a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a hússzeleteket.  Lefedve addig pároljuk, amíg a hússzeletek puhák nem lesznek. Az elpárolgott folyadékot kevés forró vízzel vagy alaplével pótoljuk párolás közben.
Aki szereti csípősen az adjon hozzá chilipaprikát is. 
Tálalhatjuk kevés zsírban megpirított és húslevesben megfőtt tarhonyával vagy gluténmentes változatban ugyanígy elkészített hajdinával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése