2015. december 21., hétfő

Csokoládé mályvacukorral és kesudióval


8 dkg vaj
1,5 dl sűrített, cukrozatlan tej
20 dkg barna cukor
30 dkg marshmallow (mályvacukor)
40 dkg tejcsoki
8 dkg kesudió
csipet só
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad benne. Hozzáöntjük a sűrített tejet, a sót, tovább forraljuk, beledobjuk a kockára tördelt csokoládét és addig kevergetjük amíg tökéletesen elolvad minden.
A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott (kb 1X1cm) mályvacukrot és a durvára aprított kesudiót. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30X30 cm-es tepsibe öntjük.
Másnapig, de legalább 4-5 órát hűtőben dermesztjük.
Tetszőleges formára vágva zsírpapírba csomagolva, ízléses dobozba téve finom karácsonyi ajándék lehet. Szaloncukornak is megfelel.



Tipp: a mályvacukor eléggé ragacsos édesség, könnyebb ollóval darabolni, mint késsel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése