2015. augusztus 1., szombat

Tápiókapuding kókusztejszínnel és rózsalekvárral


Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg tápiókakeményítő (351 kcal)
2 dl kókusztejszín (370 kcal)
1 dl kókusztej (10 kcal)
5 dkg xilit (120 kcal)
1 kk vaníliakivonat (kb 11 kcal)
7 dl víz 
10 dkg rózsalekvár (291 kcal)

A tápiókakeményítőt összekeverjük a többi hozzávalókkal és nagyon lassú tűzön folytonosan kevergetve felforraljuk, majd pár perc alatt besűrítjük.
4 tálkába osztjuk el a kissé nyúlós-nyálkás masszát, majd jól kihűtjük.
Rózsalekvárral tálaljuk. Finom, laktató desszert. 
Egy adag 288 kcal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése