2015. május 9., szombat

Citromos madeleine és Szakácsmustra Stahl Judittal


Ez a sütemény Stahl Judit Gyors édességek könyvéből származik és a Szakácsmustra virtuális gasztrojátékra készítettem, amit ez alkalommal Vöröskaktusz vezet.

Hozzávalók:
10 dkg olvasztott, langyos vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
1 citrom reszelt héja

A  tojásokat, a cukrot és a  citromhéjat habosra keverjük a robotgéppel  addig, amíg a massza szinte a duplájára nő és kifehéredik. Akkor lapáttal hozzávegyítjük a lisztet, a sót  majd hozzáadjuk a langyos vajat is. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Amíg hűl előmelegítjük a sütőt 190 C fokra, a szilikonos madeleineformát pedig tepsibe helyezzük, hogy ne billegjen.
A tésztából kanál segítségével háromnegyedig töltjük a horpadásokat, majd 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, hamar megégnek!
Amíg az első adag sül, addig a többi tésztamasszát a hűtőben 
tartjuk.
18 darab lesz ebből a mennyiségből.
Igen finom teasütemény, délutáni kávé vagy reggeli pohár tej mellé kiváló kísérő.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése