2014. november 16., vasárnap

Mignon mangókrémmel töltve

Ezek a mignonok az első próbálkozásaim voltak, garantáltan tovább fogok kísérletezni egyéb ízesítésekkel, hisz ez egy nagyon-nagyon finom sütemény.
Hozzávalók egy 24X24 cm-es tepsihez:
5 tojás
5 kanál cukor
8 púpozott kanál liszt
5 kanál olaj
5 kanál forró víz
1 kk sütőpor

A krémhez: 
2 egész tojás
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 érett mangó
1,5 kanál étkezési keményítő
1/2 lime leve
10 dkg vaj

A mázhoz:
50 dkg cukor
2 dl víz
2 kanál 20%-os ecet

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd kanalanként tovább keverve hozzáadjuk az olajat, beleszórjuk a sütőport, a forró vizet, majd a lisztet. Egyneművé keverjük, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a mangókrémet ahogy itt tettem.
Kettévágjuk a piskótát és megtöltjük a hideg krémmel, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a glazúrt. A cukrot feltesszük főni a vízzel és az ecettel, alig-alig kell forrdogáljon. Addig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik és ha pár cseppet a két ujjunk közé fogunk kissé összeragasztja azokat. Vigyázat, forró! Nekem sikerült először túl hígra, majd kissé túl sűrűre főzni. Sebaj, ha híg, akkor tovább főzzük, ha kissé jobban besűrűsödik a kelleténél akkor forró vízzel hígithatjuk.
Amikor a tűzről levesszük hideg tálba öntjük és mixer segítségével addig keverjük, amíg kissé kifehéredik és kihűl. Ha szeretjük, akkor adhatunk hozzá pár csepp ételszínezéket is.
A süteményt 16 kockára vágjuk és tetszés szerinti módszerrel  bevonjuk a langyos mázzal a süteménykockákat. Én a mázas tál felé emeltem a két ujjam közé csippentett sütit és kanállal körbefolyattam a mázat rajta. 
Olvasztott csokoládéval, cukorgyönggyel lehet díszíteni.
Rácsra helyezzük és további több órára a hűtőbe tesszük. Díszpapírra ültetve kínáljuk.
Nagyon finom, de kissé munkás sütemény, ettől függetlenül megéri elkészíteni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése