2014. március 2., vasárnap

Mascarponés, spenótos tagliatelle Jamie módra

A Szakácsmustra egy olyan játék, amit Erika, az Életinfó blog háziasszonya talált ki és indított útjára. A játékvezető megnevez egy ismert-híres szakácsot, akinek a receptjeiből kell sütni-főzni. A staféta most Markánál van, a kiválasztott szakács pedig Jamie Olivier.
Jamie nekem is nagy kedvencem, nagyon szeretem a lazaságát ahogy a konyhában főz, imádom a szenvedélyét ami az ételekhez köti, tisztelem az egészséges táplálkozáshoz ragaszkodó életszemléletét. Szívembe vésődött az a kijelentése, hogy ha nem létezne a három kedvenc alapanyaga: a citrom, a chili és az olívaolaj,  akkor nem lenne érdemes élnie.
A kiválsztott recept egy tésztaétel, nagyon szeretek házilag tésztát készíteni, a mascarponé és a spenót pedig két kedvenc alapanyagom, a parmezánért meg egyenesen bolondulok.


Hozzávalók 4 személyre:
45 dkg tagliatelle vagy spagetti
olívaolaj
2 kk vaj
2 cikk fokhagyma
frissen reszelt szerecsendió
40 dkg friss spenót
120 ml tejszín
15 dkg mascarponé
2 marék frissen reszelt parmezán
só, bors
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük úgy, hogy egy bögrényi  főzővizet felfogunk.
Az olajban megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a felaprított fokhagymát, szerecsendióval ízesítjük (1-2 késhegynyivel) majd hozzáadjuk a megmosott, megszárított, felcsíkozott spenótot. Kevergetve 5 percig pároljuk, addig a spenót levet ereszt és összeesik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a főzővizet, majd kevergetve selymesre, krémesre sűrítjük (3-4 perc forralás). Beleszórjuk a reszelt parmezánt és belevegyítjük a kifőtt, melegen tartott tésztát.
Frissen tálaljuk!
 

A receptben nem csalódtam, nagyon hamar elkészíthető, finom, laktató fogás s habár nem tartottam be a recept alapanyag mennyiségeit (kevesebb spenótot használtam) ezt az ételt mindenkinek melegen ajánlom.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a játékot, Ildi, csodás lehet, biztosan ki fogom próbálni én is! :-)

    VálaszTörlés