2013. szeptember 24., kedd

ALMAPAPRIKA ÉDES ECETBEN


Így készítem a télire eltett pritaminpaprikát is, roppanós, édes-savanyú finomság, csupa öröm elővenni télen egy zsírosabb hús mellé. 
Hozzávalók kb.1,5 l űrtartalmú üveghez:
2X4 dl befőttesüveg
1X7 dl befőttesüveg

1 kg almapaprika
15 dkg színes csípőspaprika
6-8 babérlevél
1 kanál szemesbors
1 kanál mustármag
1 kiskanál só
25 dkg cukor
7 dl 9%-os ecet
Az almapaprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk, szeletekre vágjuk,  csípőspaprikákat megmossuk.
Az ecetet felforraljuk a cukorral és a sóval, beledobjuk a paprikákat részletekben, épp annyit, amennyit ellep az ecetes lé. 30 másodpercet tartjuk a forró lében, majd szűrőkanállal kiszedjük. Addig ismételjük, amíg minden paprika "megabálódott".
A paprikákat csavaros, tiszta üvegekbe gyömöszöljük, mindegyik üvegbe 2-3 szál babérlevelet, borsot és mustármagot szórunk, majd ráöntjük a forró cukros ecetet.
Vigyázat, a felcsapódó ecetgőz igen kellemetlen, igyekezzünk ne fölé hajolni.
Az üvegekre tetőt csavarunk, pár hétig érleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése