2013. június 12., szerda

VAJAS KIFLIK

A receptet a tanuljmegsutni blogspot.hu -ról, Maxtól kölcsönöztem.
Fél adagot készítettem, így is lett egy halom friss, ropogós kiflim.


A tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só
1/2 tojás
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
 5 dkg vaj

Töltelék:
7 dkg vaj
1 csapott kanál liszt

A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe lyukat készítünk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a megkelt kovászt. Rugalmas, selymes tésztát dagasztunk belőle.
Lisztezett tálba helyezzük a tésztát, megszórjuk liszttel és lefedjük, 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt visszaborítjuk a deszkára, picit átdagasztjuk, kettőbe osztjuk és két egyforma körré nyújtjuk.
Közben a töltelékhez összevegyítjük az olvasztott vajjal a lisztet, picit megdermesztjük, hogy könnyen kenhető legyen.
Megkenjük a lisztes vajjal az egyik tésztakarikát, ráborítjuk a másikat, picit átnyújtjuk.
12-16 cikkre vágjuk a tésztakarikát, majd a cikkeket kívűlről befele haladva feltekerjük és sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Sütőbe tesszük, majd begyújtjuk a tüzet.
Aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése