2013. június 17., hétfő

TÖLTÖTT PAPRIKA KAPORSZÓSZBAN

Hozzávalók:
10-12 paprika
50 dkg disznó-marha darálthús
20 dkg rizs
1 tojás 
1 fej hagyma
1 sárgarépa

bors
zöldség alaplé
2 kanál étkezési keményítő
2 dl tejföl
1 csokor friss kapor

A paprikák csumáját kiszedjük, majd megtöltjük a töltelékkel.
A töltelékhez alaposan összekeverjük a darálthúst, a rizset, a tojást, az apró kockára vágott hagymát és sárgarépát, sózzuk, borsozzuk.
Lábosba fektetjük a töltött paprikákat és felöntjük annyi zöldség alaplével, amennyi 2 ujjnyival ellepi.
Lassú tűzön puhára főzzük.
A keményítőt elkeverjük kevés hideg alaplével, besűrítjük vele az ételt, tejföllel, kaporral ízesítjük, pár percig még forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése