2013. május 23., csütörtök

SPENÓTOS TAGLIATELLE

 Hozzávalók 4 személyre:
4 tojásból és 40 dkg lisztből friss tészta
(vagy 40 dkg száraz tészta)
30 dkg darált hús (csirke, pulyka)
3 kanál olaj
4 szál zöldhagyma
30 dkg friss spenót
1 konzerv paradicsom
2 dl főzőtejszín
2-3 cikk fokhagyma

bors
parmezán
A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, 10 percig fóliába csomagolva pihentetjük, vékonyra nyújtjuk és felvágjuk. Sós vízben 6-7 perc alatt készre főzzük.
Az olajban megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a darabokra vágott fokhagymát, egyet-kettőt keverünk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lefedve, gyakran megkevergetve készre pároljuk. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet.
Amikor a hús kész, rádobjuk a megtisztított, felvágott spenótot, a darabolt paradicsomkonzervet és együtt pároljuk még 5 percig. A spenót "összeesik" a lábosban. Ráöntjük a tejszínt, hagyjuk összerottyanni.
Parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.
Ha készen vett tésztával készítjük, akkor nagyon hamar kész van, a húsos-spenótos szósz 15-20 perc alatt megfő.
 



2 megjegyzés: