2013. április 29., hétfő

TÚRÓS-ALMÁS RAKOTT PALACSINTA

Hozzávalók

A palacsintákhoz:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez olaj 

A töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
1 kiskanál fahéj

50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor  
1 marék mazsola
3 kanál vastag, friss tejszín

A palacsinta alapanyagait  összekeverjük, fél órára a hűtőbe tesszük, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.
Az almát megmossuk, héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal és folytonosan kevergetve addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük.
Összeállítjuk a palacsintatortát: 1 palacsinta, almás töltelék, másik palacsinta, túrós töltelék és így tovább, amíg tartanak az alapanyagok.
Hidegen, melegen fantasztikus desszert, reggeli, vagy akár vacsora is lehet.
  

6 megjegyzés:

  1. Hát ez... Úristen, mennyei lehet!!!! Gyönyörűek a képeid mind, de ez übereli mindegyiket!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a rakott palacsinta ott motoszkált réges-rég a fejemben, most alkalom adódott és megsütöttem. A túró édessége, az alma savanykássága, nos, maga a tökéletesség. Köszi a szép szavakat!

      Törlés
  2. Micsoda pöttyös cukiságok! Nagyon finom a palacsintád, jöhetne bármikor.

    VálaszTörlés
  3. Alma- túró és palacsinta:)) Hű de jó passzol egymáshoz.- és milyen a helyes a tányérka is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alma-túró, édes-savanyú, tökéletes kombó. A tányérkát barátnőmtől kaptam, aki tudja, hogy a blogra szép és változatos képeket szeretek posztolni.

      Törlés