2012. október 4., csütörtök

VIRÁGOS PANNA COTTA

Mit szóltok egy roppant egyszerűen elkészíthető királyi desszerthez, amit csodás ehető virágokkal díszítettem?




Hozzávalók a tejszínes finomság elkészítéséhez:
6 dl habtejszín
2 dl zsíros tej
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
10 gr zselatin
A díszítéshez : ehető virágok
A tejszínt és 1 dl tejet lassú tűzön felforrosítjuk, beletesszük egy vanilíarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is. Közben a zselatint beáztatjuk a maradék tejbe, majd amikor a tejszín meleg, belekeverjük, megvárjuk amíg felforr és félrehúzzuk a tűzről. Ne főzzük!
A formákat hideg vízzel kioblítjük, beleszórunk virágszirmokat (opcionális) és beleszűrjük a zselatinos tejszínt is. 
Hűtőben pár órát dermesztjük, majd óvatosan tányérkákra borítjuk, én ismét virágszirmokkal díszítettem, de lehet bármivel: csokiforgáccsal, lekvárral, gyümölcsszósszal.




Feleim, vegyetek és egyetek!

6 megjegyzés: