2011. november 29., kedd

MUSTÁROS SZŰZÉRME

Igaz, hogy nem tartozik a legolcsóbb húsok közé, de méltán állíthatom, hogy ez a  malackának a legfinomabb része.
Éppen ezért az ízesítését sem kell túlvariálni, a szűzérme önmagában is nagyon finom étel.


A húst 3 cm-es darabkákra vágtam és óvatosan ellapítgattam őket a tenyerem között  (nem szükséges agyonklopfolni, kivékonyítani a szeleteket).
Sóztam, borsoztam őket és egyenként megkentem mustárral, majd hűtőben, lefedve 2 napig "érleltem" az ízeket. 
Persze, nem kell ilyen sokáig tartani a mustáros pácban, de ha van rá lehetőség, tegyük ezt meg.
A szeletkeket beliszteztem és lassú tűzön szép pirosra sütöttem.
Parasztkrumplival tálaltam, ecetes sültpaprika salátával ettem.


Feleim, vegyetek és egyetek!

1 megjegyzés: